Pretty Fly Disc Golf

Tournaments / Tävlingar

 

 

Tråkiga nyheter!

Syftet med mina tävlingar, både Legacy Tour och Pretty Fly 100%, som jag arrangerat 2018 och 2019, har varit att öka mängden discgolfare som tävlar inom ramen för PDGAs regelverk och ratingsystem. Genom att driva gemytliga tävlingar där nybörjare får umgås med erfarna spelare, känna den underbara gemenskapen och öppenheten discgolfare har inför varandra, utan blodigt allvar men ändå regelriktigt, har många spelare vågat och velat komma till sin första PDGA-tävling genom mina arrangemang.

 

Det är just gemenskapen, sammanhållningen och personligheterna i discgolfen som är grunden i Pretty Fly 100%, grunden till att spelare som tävlar PDGA för första gången blir ”hookade” även på tävlingsmomentet.

 

I år blir det annorlunda. Vi kommer att se en säsong där tävlingarna spelas i små grupper ute på banan, utan spelarmöten och utan prisutdelningar. Möjligheten att samlas i grupp, skratta tillsammans och lära känna personerna i svensk discgolftävlan uteblir. Det som är kärnan i Pretty Fly 100% uteblir.

 

Därför har jag beslutat att ställa in sanktioneringen på samtliga 10 Pretty Fly 100% tävlingar som är bokade nu. Jag ställer också in tävlingarna helt och hållet. Det blir inga Pretty Fly 100% tävlingar denna säsong, som det ser ut nu. Alla inbetalda anmälningsavgifter kommer att återbetalas till 100%.

 

Jag tycker att det är bättre för spelarna, klubbarna och mig som arrangör att ta ett beslut för hela säsongen, istället för att sitta på nålar och undra om tävlingen imorgon får spelas eller inte. Det är bättre att fokusera på det lokala i år. Spela veckogolfar och fixa med banorna. När virusproblemet har löst sig kan vi börja åka omkring och tävla vart vi önskar. Nu ska vi ta det lugnt.

 

Tack till alla klubbar som ställt upp med bana och information. Tack till alla spelare som föranmält sig och på annat sätt visat intresse.

 

Vi ses på Tee: Thor Wallgren

 

 

Pretty Fly 100% är discgolftävlingar för alla. Nybörjare, första-gångs-tävlare, erfarna och proffs är välkomna, även ung som gammal, damer och herrar. Discgolfens grundare Ed Headrick brukade säga att den som har mest roligt, vinner. Och på Pretty Fly 100% tävlingarna är det deltagandet som är viktigt, inte bara att vinna. Själv ser jag på discgolf som en sport och att tävla är det roligaste sättet att utöva sporten. Jag känner massor av discgolfare som inte vill tävla, av olika anledningar, och till de alla vill jag säga ... tänk dig fotboll utan matcher! Vad är det för roligt med det? Eller höjdhopp utan tävling. Vem vill hålla på med det om man inte ska tävla i sporten?

Dessa tävlingat är inställda:

3:e maj på Kärsön, Ekerö i norra Stockholm.

17:e i Sticksjö, Sundsvall.

30:e maj i Hässlö, Västerås.

6:e juni i Vika, Falun.

21:a juni på Valls Herrgård, Gävle.

4:e juli på Rudans friluftsområde, Haninge i södra Stockholm.

11:e juli i Flygstaden, Söderhamn.

19:e juli i Bålsta, södra Uppsala/norra Stockholm.

1:a augusti i Visättra, Huddinge, södra Stockholm.

8:e augusti i Lundby, Enköping.

 

Några bilder från 2019